DIY:Pom pomitKaikki varmasti muistavat ne hassunhauskat kuvamataidon tunnit alakoulusta, kun tehtiin karvapalloja, joille liimailtiin silmiä ja korvia? Tai kun ylemmillä luokilla tehtiin pipoihin tupsuja?

Mutta mitenkäs niitä tehtiinkään? 

Eräänä tylsänä vapaapäivänä itse innostuin tekemään pompomeja joten ajatteli jakaa ohjeen muistuttamaan, jos joku tätä joskus kaipaa.

tarvikkeet:
Pahvia, sakset, kynä ja (villa)lankaa1. Ensin tarvitaan kaava jollainen piirretään pahviin. Idea on ympyrä jonka sisällä on reikä. Langan kieputtamisen helpoitukseksi kannattaa jättää pieni aukko ylös. (2.)  Ympyröitä tarvitaan kaksi!

(Miun ympyröiden halkaisijat olivat:  
Pinkki 9cm (ulko) / 5cm (sisä)
Monivärinen 9cm/3cm)

Halkaisijoiden koko vaihtelee tupsujen ''karvojen'' pituuteen. Mitä suurempi ero, sitä pidemmät karvat.


3. Laita kaksi ympyrää päällekkäin (niin että aukko on samassa kohdassa) Ja sitten vain lähdetään pyörittelemään lankaa ympyröiden ympärille. 
Jos haluat monivärisen, tarviset värikkään langan tai voit kieputella useampaa lankaa samaan aikaan.


5. Kun koet kierrosia olevan tarpeeksi, pujota sakset pahvien väliin ja leikkaa langat poikki.

6. Pidä langat sisällä (tätä helpottamiseksi reiän voi sulkea vaikka teipillä) 7. kun kaikki langat on leikattu, ota pätkä lankaa ja pujota se pahvien väliin

8. Tee todella tiukka solmu, useampi. Sitten voit ottaa pahvit välistä pois, ja tupsu on valmis!


Pieniä tupsuja voi myös tehdä apuna käyttäen haarukkaa!

tarvitset:
Haarukka
Lankaa
Sakset


1 ja 2. Pujota ensin pätkä lankaa keskimmäisee haarukan väliin (n. 10cm). Tällä sidotaan muut lagat yhteen, joten anna sen olla

3. Pyöritä n. 20-30 kierrosta lankaa haarukan piikkien ympärille ja leikkaa lanka.4. Sido solmu ensimmäisellä langalla  ja irrota haarukka

5. Kiristä solmua ja saat aikaan pienen kurpitsan tai rusetin!

6.Leikkaa sivut auki ja trimmaa. Söpö pikku tupsu on valmis!Mutta mitä näillä tekee? Perinteisiä ideoita ovat pääsiäistivut ja muut pyöreät eläimet, mutta myös vaatteita voi koristella tupsuilla (Kannattaa silloin laittaa tujaus kangasliimaa keskustaan, ettei pesukone syö tupsujasi)!


Muutama Pinterest idea:

Pom pom denim shirt:   Sara is in Love with looks of 2014:

täältä ja täältä

Adorned with voluminous 2" pom-poms, this is a head-topping accessory with head-turning appeal!: What's your Amigurumi spirit animal? The Rainbow Unicorn: he amigurumi unicorn…:
Täältä ja täältä

Kommentit