Tylycon 2017

Hei vain!

Tämä viikonloppu vierähtikin Harry Potter meiningeissä helsingissä, tylyconissa. Nimestä ehkä osaa jo päätellä, tapahtuma oli täysin Harry Potterin maailmaan keskittynyt con. Erikoiseksi ns. normaali conista sen teki, että tapahtumaan oli vapaa sisäänpääsy, mutta joihinkin ohjelmiin tarvittiin ennakkooon ostetut rannekkeet. Minä, siskoni, Jonne ja kaverimme Elisa matkustimmekin paikalle lippujen kanssa.



Henna Ja Elisa
📷 Minä



''Päivä'' Alkoi perjantai-lauantai yönä 3:30 sängystä nousemisella. 4:40 Jonnen auton nokka kääntyi kohti Joensuuta, josta junamme lähti 5:18. Voin sanoa että sielua sattui nousta tuohon aikaan, Henna ja Jonne olivat hyvin tottuneita menemään nukkumaan tuolloin.

Junamatka taittui oikein mukavasti, laittaiduimme cosseihin ja pelottelin valkeanaamaisena kanssamatkustajia. Olin siis vessan haamu, Myrtti. 


Pääsimme malmitalolle aikaisemmin kuin oletimme (jokaisen conin taktiikka ''En tiedä missä coni on? TOLLA ON NOITAHATTU SEURATAAN SITÄ!'' ) ja kerkesimme hyvin avajaisiin. 


Malmitalo oli koristeltu todella hienosti!


Muissa ohjelmia missä kävimme olivat: Astrologian ABC fanille, S.U.P.E.R. tietovisa ja Päättäjäiset. Missasimme Unreality konsertin harmiksemme. Tutustuimme  kuvauspisteeseen, V.I.P tietovisaan,  taidekujaan sekä myyntipöytiin. Moikkasimme myös muiden conien edustuksia ja Hypecon alkoi kiinostamaan entistä enemmän. Pitää katsoa liikkuvatko julkiset niin, että viitsii lähteä ilman yöpaikkaa sinne.



📷 Henna


Coni oli kokonaisuudessaan todella hyvä. Ohjelmat olivat mielenkiintoisia, ja minusta oli kiva että kaikenlaiset Harry Potter fanit oli otettu huomioon. Löytyi ohjelmaa kovimmille Potterheadeille (jollainen Elisa on) ja myös niille jotka ovat vain todella kiinostuneita, mutta eivät ehkä ole kaikkia kirjoja lukeneet tai omista koko elämäänsä sille.




Ainuita miinuksia olivat Myyntipöytien ahtaus, tilassa oli melko hankala liikkua ja sinne joutui jonottamaan. Päättäjäiset olivat myös hyvin lyhyet (kestivät n. 9 minuuttia) ja ehkä hieman harmillinen lopetus conille. Mutta kumminkin jos oli ollut avajaisissa, näissä kahdessa ohjelmassa oli selvä yhteys (kummankin piti Dumbledore, ''lukukauden avaus'' ja ''lukukauden lopetus'' viittaukset).

TYLY0113.jpg
📷 Santtu Pajukanta

Miun vessanpöntön kantta rakastettiin! Tää oli ehkä cossi josta otettiin eniten kuvia pitkään aikaan, ja se oli hyvin huvittavaa itsestäni! Sain todella paljon kehuja ''Nerokasta!'' ''Näin vain sun selän ja omg!'' ''VESSANPÖNTTÖ''

Ostoksia conista tuli kasa tarroja, korvikset ja Winter solider kännykkä koru.




Miulle itselle Harry Potter on ollut aina todella tärkeä asia. Vaikka leffoista fanitus lähti ehkä 2005 paikkeilla, piaan kumminkin opin lukemaan nopeasti, että kirjoista tuli minulle se juttu. Luin todella paljon kirjoja vuosina 2010-2013 ja silloin Potter Fanitus oli ykkösenä. Hävettää ehkä ihan myöntää, mutta en edes ole nähnyt kaikkia leffoja 😳


Conin loputtua yövyimme Helsingin Lönrotinkadun Omenahotellissa. Huone pitää luovuttaa kello 12 joten eilen jouduimme viihdyttämään itseämme 5 tuntia, ennekuin Onnibussimme lähti takaisin Joensuuhun. Onneksemme löysimme kivan buffet-brunssi paikan, ja söimme itsemme kylläisiksi Kiilassa. Muuten kiertelimme helsinkiä ja teimme pieniä ostoksia. Itselle tarttui Paita ja Mekko H&Mästä, Kynttilöitä, pillejä, aurinkolasti ja muuta pientä sälää Tigerista, Rick and Morty julista Game stopista ja valkoinen maali-tussi Sinellistä.


Kokonaisuudessaan viikonloppu oli mukava, mutta raskas. Tapasin ihan huippu ihmisiä ja tein kaikkea hauskaa! Kiitos teille <3







Kommentit