Kankaanpainantaa

Hellurei! 



Tänäyönä hieman erilaista matskua. Miulta pyydettiin DIY ohjeita kankaanpainantaan, ja reippaana lapsena tein sen jopa parin päivän sisällä pyynnöstä (nyt kun innostuin vaateiden duunauksesta uudestaan). Yva tää on omistettu siulle ♥.

Saatan käyttää virheellistä termiä, kankaanpainanta, ja en ole mikään mestari. Monen virheen kautta olen itse vain todennut tämän parhaaksi tavaksi.

Painamalla ja maalaamalla on helppo tehdä tylsistä vaatteista mieluisia ja omaperäisiä.



Kaiken A ja O on tietää millä painaa ja mihin. Mie käytän Palett -kangasvärejä. Näitä löytyy nykyisin myös sumutepullossa, mutta niitä en ole koskaan kokeillut. Pohjana miulla oli tällä kertaa perus valkoinen toppi, johon olin aijemmin jo painanut toisen kuvan. Tähän kyseiseen toppiin maali oli liijan jymäkkää ja se lohkeili kuvan venyessä, mutta en antanut sen haitata.
Nyt halusin kokeilla jotain haastavampaa selkään.

Tulostin FMAsta Alin verisinetin kuvan, ja lähdin leikkaamaan sitä irti luodakseni itselleni sapluunan. Koska irtopalat olisivat hyvin hankalia, jätin jokaiseen palaan ns. kujan jotta sapluuna pysyy kasassa. Ensimmäinen painantani oli yksiosainen eikä siinä tarvinnut murehtia irtopaloja

Kuvan voi myös yhtä hyvin piirtää itse. Tulostaessa muiden töitä muistakaa tekijänoikeudet!

Painanta


Teippaa valmis sapluuna kankaaseen kiinni, ja ota esiin maali ja 'töpöttin' (joka on itsellä pala vaahtomuovipatjaa ja teippiä. Näitähän on ihan 'oikeita' sieni siveltimiä, mutta pihi on pihi). Sivellinkin voi toimia tässä. Laita sanomalehteä paidan sisälle / kankaan alle ettei maali mene läpi ja sotke etupuolta/alustaa.




Ja painanta voi alkaa! Jos et halua liata käsiäsi, tai olet allerginen maaleille kannattaa käsiin laittaa kumihanskat.
   Pyri aina painamaan mahdollisimman pystysuorassa kankaaseen nähden, ettei väriä menisi sapluunan alle.

Mutta hups! Irtopaloista löytyy vaara, että ne liikkuvat. Tätä voi onneksi hallinnoida laittamalla pieniä kaksipuoleisia teippirullia kankaan ja sapluunan väliin



Kun kuva on kauttaaltaan maalattu/painettu, annetaan sen kuivia hyvä tovi. Ohjeissa luki 30 minuuttia mutta yönyli ei ole paha idea.

Varovasti irrota sapluuna ja teipit, kun kangas on täysin kuiva.


Kujien paikkaus

  Jos sapluunasi on yksiosainen tämä on loogisesti turha vaihe.


Tässä kohtaa itse laitoin siveltimellä värin kujien alueille, ja teipeillä varmensin ettei tule huteja. Jos on vakaa käsi teippejä ei edes tarvita.

Sanomalehti on saattanut jäädä vähän kiinni maaliin takia, mutta sen voi nyppiä pois, tai kostuttaa hieman jolloin se irtoaa varmasti.

Värin kiinnitys



Melkein jokainen väri kiinnitetään silittämällä, näin se pysyy pesussakin.


Älä kumminkaan silitä suoraan kuvaa, vaan laita väliin leivinpaperia tai kangasta. Paita toimii hyvin.

Googlaus tai väripurkin takana lukeva teksti antaa todennäköisesti vastauksen miten kauan täytyy silittää. Palett väreissä aika on 5minuuttia. Muista tehdä liikettä silittäessäsi. Paikallaan pysyvä rauta polttaa kankaan!

Nyt painaus on valmis! Ja voit olla ikuisesti cool (tai ainakin niin kauan kuin paita kestää).


Toivottavasti ohjeet oli selkeät ♥ Miulla on suunitelmissa tehdä ehkä lisää DIY tai ainakin WIP postauksia, miltä kuulostaa?

Kommentit

Lähetä kommentti

x 1998 x Liperi x Samsung NX 1100 x