KaksipuoleinenKauluri





Heij!

Miulla viimein loppui työt, eilen oli viimeinen päivä ja nyt palkkaa odotellessa •̀ᴗ•́. No ei oikeasti! Kaksi kolmasosaa laitan säästöön ^^!Viimeisinä päivinä hommana oli suurimmaksi osaksi vain ikkunoiden, seinien ja huonekalujen peseminen, huh. Kyllähän tuossa huomasi, että fyysisessä työssä väsyi, ja menin joka ilta ennen yhtätoista nukkumaan :'D

Otsikosta ja ylemmästä kuvasta voi varmaan huomata, että aamulla tein itselleni tuollaisen hauskan kauluri-homman  (irto kauluksen?) Idean sain Unicorn stepin blogista, mutta tein tämän itse iprovisoiden, joten ajattelin että heitän tässä DIY ohjeen!

Tarvikkeet on simppelit: Kangasta, sakset, ompelukoneen (tai käsin ompelun), nuppareita, paperia (tai muovikassin kaavaan!), jotain nauhaa (villalanka, samettinauha, hupparin nauha) ja neulan ja lankaa


Aloitin ihan sillä, että laitoin kauluspaidan kaavapaperille (tai vaihtoehtoisesti melko korkea kauluksisen paidan, niin että keskikohta edestä on edellä.


Sitten piirsin mielivaltaisen kauluksen (sellaisen kuin haluan, voisi kokeilla tehdä myös hyvin hauskan muotoisia!) vapaalla kädellä (Yläsauma se joka aijemmin piirsimme). 


Sitten hauskin osuus! Kankaiden valitseminen. Jos kuviokangas kyseessä, kannattaa miettiä, miten asettelee. Valitse kaksi kangasta, jos haluat kaksipuolisen.
Kannattaa valita myös hieman jämäkämpi kangas ainakin toiseksi, silloin muoto pysyy paremmin.

muista jättää saumavara! n. 0.5-1cm on hyvä


Seuraavaksi ompelu (MUISTA JÄTTÄÄ AUKKO KÄÄNTÖÄ VARTEN) ja oikeat puolet vastakkain. 
Itse ensin ompelin suoralla ja siksakkasin reunat. 
Seuraavaksi kääntäinen. Kannttaa 'avata' saumat esim sukkapuikolla (tai ruuvimeisselillä, kuten minä :'D), eli reijästä käsin käyt puikon kärjellä sauman reunat läpi.
Itse silitin tässä vaiheessa.


 Ja vielä aukkokohtien käsittely. Itse ihanvain käänsin ne, ja laitoin sisään nauhaa, jotta saan solmittua nämä yhteen (käsin tai koneella voi ommella! Käsin ehkä helpompi).
 Edestä ompelin ''nurkista'' pienillä pistoilla yhteen.
 Koristelu olisi seuraava vaihe, mutta jätin vielä koritelematta. Pieniä rusetteja, nappeja, pitsiä?


Yhdistin tämän paita comboon omatekemän mekon ja bonnetin kanssa!
Näistä en ole tainut paljoa mainita, mutta kevään aikana taiteilin tuon mekon, joka aluksi oli hame, mutta johon sain viikonloppuna viimein olkaimet :'D Bonnetti (päähine) on alunperin H&Mn Aurinkolippa mutta #yolo....

HYPECON LÄHESTYY hui onneks enää päärusetti puoliks tekemättä


saa tulla puremaan :3



Kommentit

  1. oi kuinka söpö:3 mulle tulee paljon tarvetta tuolle tutoriaalile n__n

    VastaaPoista
  2. Oi lapsonen onnistuit. Toi kaulus on hieno :3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

x 1998 x Liperi x Samsung NX 1100 x