Don't forget

Varoitus; Jennan piilevä anime 'hörhö' nousee esiin

kuva on täältä


Tänään on 3.10 (eilen oli, meni tän kirjottamisessa niin pitkään o.o). Se on vain yksi päivä muiden joukossa, mutta samaan aikaan se on suuri päivä FMA (FullMetal Alchemist) faneille. Tai, ehkä entisille faneille, tavallaan sarja on jo kuollut ja unohdettu, vaikka se on upea sarja, eikä sen veroista vähään aikaan tule vastaan.

Mitä FMA on miulle? Ei, se ei ole vain yksi sarja.. Mie oon elänyt sen kanssa. 

Ihan pienenä, kun olin eskari ikäinen (siitähän on suunilleen 10 vuotta), FMA oli aika uusi sarja, ja sitä esitettiin silloisella SubTV:llä (nykyisinhän se on vain Sub, sad), muistan kuinka katsottiin sitä siskon kanssa. Kun parin vuoden jälkeen (vitos-kutosella), katsoin sarjaa uudelleen, muistin joitakin kohtia tuolta ajalta.

Myös ensimäiset mangan lukukertani tapahtuivat FMA:n Kuudennen osan merkeissä, muistan hyvin, kun siskoni luki sitä, ja miunkin oli pakko. Miusta on hauskaa, että mie edelleen muistan selkeesti, miten pidin sitä kirjaa ekaa kertaa kädessä ''ai sitä luetaan takaa päin?'' 

FMA on myös sarja, jonka kautta mie oon saanu paljon (netti)kavereita ''ai siekin katot sitä?!'' ja siitä on käynnistynyt suuret keskustelut. Myös Jonnen kanssa katsoimme suhteemme alku aikoina kyseistä sarjaa. Siihen vain liittyy liikaa muistoja, yhdessä vaiheessa (netti)ystävien keskuudessa olin Ed sarjan päähenkilö Edwardin mukaan.

Sarjassa on myös todella laaja hahmo kirjo, ainakin minusta. Eikä taida edes olla hahmoa, joka ei olisi jossakin välissä lukeutunut miun ''suosikki hahmo'' kaartiin. hih. Ikuinen suosikki on isähahmo-Hughes (josta myös löysin Tuusulan kirpparilta figuurin kahdella eurolla), ja Mulkvisti-Envy.

Pidän sarjassa myös sen monipuolisuudesta, tarkoitan; siitähän on tehty ns. 2 eri versiota. Manga, anime ja mangan pohajlta suoraan tehty anime (koska anime ja manga poikkesi sen verran toisistaan). Ja myös siitä, miten esim. anime, anime borotherhood ja elokuvat ovat animoitu/piirretty eri tavalla. 



Itselle alkuperäinen anime, se on aina se oikea ja todellinen, koska siihen tutustuin jo niin nuorena (hihi, 5-6 vuotiaana, enhän mie ois saanu ees kattoo sitä mekein 10:neen vuoteen silloin (ikäraja taitaa olla 13?))

Oletteko te koskaan katsoneet tai lukeneet sarjaa? Löytyykö suosikki tai inhokki hahmoa?

Kommentit

  1. Fullmetal alchemist on kyllä kertakaikkiaan loistava sarja^u^ Itsellekkin tuo oli ensimmäisiä anime kokemuksia, ku meidän lähikirjastosta löyty sellanen fma brotherhood dvd boksi:3 Katottiin sitä veljen kans ihan innossaan xD Mä pidän tosi monista fma hahmoista, mut pakko sanoo et Envy on ehkä mun lemppari x3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin on :'3 lähes täydellinen
      uu :o siistiä :D
      envy on~ :3

      Poista
  2. sä oot mulle vieläki ed >:DDDD lol muistan ku tulin sun luokse ekankerra sillee :O FMAfani paikannettu

    latotyttö fairi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hoh, hienoa :D mieki muistan ku ekan kerran juteltiin. lol olin sillon nolo pentu

      Poista

Lähetä kommentti

x 1998 x Liperi x Samsung NX 1100 x